Lördag 18 augusti 2018

Billingehus ägare i norsk konkurstvist

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Den norska hotellkoncern, som ska investera i Hotell Billingehus i Skövde, är inblandat i en konkurstvist i norsk domstol, uppger P4 Skaraborg

Hotell Bilingehus norska ägare Asmund Haare ska enligt det godkända avtalet med Skövde kommun investera i en renovering av hotellet, bygga 160 nya rum samt bygga en ny kongresshall.

Samtidigt har Skövde kommun förbundit sig att satsa minst 150 miljoner kronor i en satsning på friluftsområdet på Billingen, inklusive köp av badet och Blå hallen för 45 miljoner av hotellägaren.

Nu pågår en konkurstvist i norsk domstol med hotellkoncernen. Detta ska, enligt hotellkoncernen, inte påverka investeringen i Skövde.

– Så som det ser ut idag kommer vi ha pengar till godo i det konkursbo vi tvistar om, menar koncernens kommunikationsdirektör Erlend Ellingsen till P4 Skaraborg.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer