Torsdag 30 mars 2023

Högskolan i Skövde har fått en ny rektor

Lars Niklasson slutade som rektor på Högskolan i Skövde i slutet av förra året. Nu är ersättaren på plats – Muriel Beser Hugosson. Hon blir lärosätets femte rektor sedan starten.

Nu har Muriel Beser Hugosson tagit över uppdraget som rektor för Högskolan i Skövde.

I september utsåg regeringen Muriel Beser Hugosson till ny rektor för Högskolan i Skövde. Den 1 januari tillträdde hon uppdraget formellt.

─ Det är intressant och motiverande att nu gå in i rektorsuppdraget och tillsammans med medarbetarna fortsätta utveckla Högskolan i Skövde. Jag har sett fram mot det här, säger Muriel Beser Hugosson, i ett pressmeddelande.

Ett rektorsbyte får inte Högskolan att dra ned på arbetstakten. Verksamheten rullar på för fullt medan avgående rektor slutar och tillträdande rektor tar över som högsta chef för lärosätet. Rektorsbytet går från en dag till en annan.

─ Jag har givetvis läst på om Högskolan i Skövdes verksamhet och haft flera förmöten med högre chefer. Det passar mig ändå bra att komma rakt in i den vardagliga verksamheten. Då får jag snabbt möta många medarbetare från olika delar av Högskolan och på det sättet lära känna organisationen ordentligt, säger Muriel Beser Hugosson.

I den akademiska världen är det tradition att en ny rektor ska installeras vid en högtidlig ceremoni. Installationen av Muriel Beser Hugosson äger rum i mars i samband med Högskolan i Skövdes akademiska högtid.

Muriel Beser Hugosson är Högskolan i Skövdes femte rektor sedan lärosätet startade sin verksamhet 1977. Hon efterträder Lars Niklasson som avtackades den 15 december.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
För lite frukt och grönt enligt ny undersökning Veterinärmuseet i Skara är världsunikt Höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar slår hårt De är rädda att förlora sina hem när ny plan antas Krukmakaren som blev en pionjär Kan klara miljömål med hjälp av stora däggdjur Delar av sjukhusens underskott skrivs av Västtrafik sänker priset på biljetter Riktlinjer kring skyddsjakt Krig och kärlek i debutroman