Tisdag 21 januari 2020

Hotellägare hotar Skövde med stora skadeståndskrav

First Hotel Billingehus i Skövde.
First Hotel Billingehus i Skövde.

Hotell Billingehus norska ägare slår tillbaka mot Skövde kommun.
I ett brev till kommunen varnar de för att skadeståndanspråk på flera hundra miljoner. Dessutom vill de ha köpeskillingen 45 miljoner kronor för bl a Billingebadet och Blå hallen som kommunen köpt.

– Det saknas grund för hävning och Skövde kommun kommer att ådra sig ett omfattande skadeståndsansvar för det fall att samarbetsavtalet hävs.

Det varnar Billingehus hotellägares advokat Sten Gejrot i ett brev till Skövde kommun. Brevet är ställt till kommundirektör Tomas Fellbrandt.

–En eventuell hävning av samarbetsavtalet från Skövde kommuns sida kommer att vara obefogad och sålunda felaktig. Host kommer att hålla kommunen ansvarig för all den skada som uppkommer härvid, står det i brevet.

Politiskt spel

– Skövdes politiska ledarskap har spelat ett politiskt spel där det har varit viktigare att stoppa planerna för asylmottagning än att utföra vad vi tyckte var gemensamma mål för Billingen. Detta har negativt påverkat både samarbetet och antagandena om framgång, säger First Hotels kommunikationsdirektör Erlend Ellingsen.

–Detta är ett omfattande projekt som kräver mycket av båda parter. För att lyckas är vi beroende av att Skövdes politiska ledare fokuserar mer på att hitta bra, praktiska lösningar och samarbete än på det politiska spelet, säger han.

– Vi är på god väg med utvecklingen av First Hotel Billingehus följer det ursprungliga schemat. Med tanke på att kommunen följer det ursprungliga avtalet kommer slutprodukten att vara konkurrenskraftig med de bästa semester-och konferens erbjudandena i mellansverige, tillägger Erlend Ellingsen.

Läs mer:

Skövde vill häva avtalet med Billingehus

Djupt oenigt om Billingehus

 

 

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer