Tisdag 25 september 2018

Invigning av ny utvecklingsmiljö

Den 2 mars 2018 invigs den fysiska miljön av ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde. Regionen får därmed en världsledande integrerad fysisk och virtuell utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling innovation och utbildning.

– ASSAR är en mötesplats där du som arbetar inom tillverkningsindustri och teknikföretag kan hitta relevanta kontakter. Här kan du ta del av aktiviteter som stärker ditt företag och samtidigt bidra in med det ditt företag är bra på. I den fysiska miljön för ASSAR har du möjlighet att kika på ny teknik, ny forskning och nya lösningar för industrin, säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR, i ett pressmeddelande.

Arenan är en del av Gothia Science Park och blir en plattform för kunskapsutbyte mellan nationella och internationella företag, kunskapsnoder och institut. Initiativtagare till satsningen är Högskolan i Skövde, Gothia Science Park, IDC West Sweden AB, Volvo Cars och Volvokoncernen. Initiativtagarna har haft täta kontakter tidigare, men nu får de en fysisk plattform.

– ASSAR ska ge fler industri- och teknikföretag möjlighet att delta i utvecklingsaktiviteter och forskning. Viktigt att lyfta fram är att denna satsning är riktad till alla företag, stora och små, var man än befinner sig i sin teknikutveckling. Det kommer att underlätta kunskapsöverföring mellan företag, säger Tobias Björck.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer