Fredag 20 juli 2018

Johanna sköt Skövde HF till seger

Foto: Fredrik Andersson/arkiv
Foto: Fredrik Andersson/arkiv

Skövde HF låg under med 20-24 mot Önnered. Då klev Johanna Flygelholm fram och avgjorde matchen med fem raka mål.

När det var cirka fem minuter kvar trodde nog alla i arenan att matchen var avgjord. Alla utom hemmalagets Johanna Flygelholm alltså.

Med fem raka mål såg hon till så att Skövde HF vände underläge till seger. Det sista och matchavgörande målet gjorde hon på straff med 30 sekunder kvar av matchen.

– Jag är helt mållös. Jag funderade inte så mycket, det var bara att gå all in i slutminuterna. Det blev också ett spel som passade mig med mycket kontringar, säger Johanna till Skövde HF:s webbsida.

Och tillägger:

– Jag hade inte så bra koll på vad det stod i matchen i slutskedet. Jag tänkte mest på spelet. Helt klart måste jag räkna det här som mitt genombrott i SHE, även om jag debuterade i ligan i fjol. Roligt att jag fick till det i slutminuterna. Det hade väl gått så där under de andra 55 minuterna. Jag är inte helt bekväm med att spela högernia, men det lär bli bättre och bättre.

Tränaren Magnus Frisk var av naturliga skäl nöjd med Johanna Flygelholms insats.

– Lysande. Hon spelade non-stop och riktigt disciplinerat. Hon är redan vår viktigaste spelare. Och jag har aldrig varit med om att EN spelare gör de fem sista målen på det här viset. Det är osannolikt. Och Johanna var dessutom ypperlig i försvarsspelet, säger Skövde HF-tränaren till klubbens webbsida.

Matchfakta
Skövde HF – Önnered
25-24 (12-15)
Målskyttar, Skövde HF: Johanna Flygelholm 6 (2), Tilda Olsson 5, Julia Ehn 4, Fatos Kücükyildiz 3, Elizabeth Collado 3, Linnea Efraimsson 2 och Hannele Nilsson 2.
Publik: 523.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer