Fredag 27 maj 2022

P-brist i Skövde

Det är brist på parkeringsplatser i Skövde. På måndag försvinner de sista platserna på Modeparkeringen vid järnvägsstationen, då bygget av Regionens Hus tar fart.

Parkeringsproblemen blir allt större i Skövde. Just nu finns det inga parkeringsplatser på den så kallade Mode-parkeringen vid järnvägsstationen, uppger tidningen SLA. Orsaken är bygget av det nya Regionens hus och ett nytt parkeringshus.

När byggena är klara i juli 2018 ska det bli hela 600 p-platser där. Men på måndag ställs de 200 platser som temporärt varit tillgängliga innan byggstarten.

Istället hänvisas bilister till parkering i närliggande kvarteret Soldaten (där det tidigare legat en OK/Q8-mack). Även parkeringen i kvarteret Sleipner vid kulturhuset har utökats.

Men detta kommer inte räcka, befarar kommunens gatuchef som, i SLA ,uppmanar bilister att också utnyttja parkeringshusen i centrum.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer