Tisdag 17 juli 2018

Regionstöd till Skövde Pride?

Bilden är från Pridefestivalen i Skövde 2015. Foto: Fotogruppen Skövde
Bilden är från Pridefestivalen i Skövde 2015. Foto: Fotogruppen Skövde

Ska regionen stötta Skövde Pridefestival? Tre socialdemokrater föreslår en utredning för att regionen ska stötta fler hbtq-festivaler än West Pride i Göteborg.

Socialdemokraterna Karin Engdahl, Peter Legendi, och Karolina Roughton föreslår i en motion till regionfullmäktige i Västra Götaland att regionen ska stötta fler Pride-festivaler i länet.

För tio år sedan genomfördes den första Pride-festivalen i länet i Göteborg. Sedan 2009 har regionen stöttat festivalen. West Pride fick förra året en miljon kronor i stöd av regionen.

Nu vill de socialdemokratiska motionärerna att fler hbtq-festivaler i Göteborg, ges ekonomiskt stöd av Västra Götalandsregionen.

2014 startade Pride i Uddevalla och 2015 arrangerades Pride-festivalen i Skövde för första gången. Nu har ytterligare orter tillkommit.

Enligt motionärerna bör regionen säkerställa att Pride-aktiviteter sker på fler platser och vill därför se en utredning av frågan. Kulturnämnden behandlar motionen på torsdagen. Förlaget är att regionfullmäktige bifaller  motionen med tilläggsdirektivet att utvärdera West Prides verksamhet i allmänhet och den regionala verksamheten i synnerhet.

Skövde Pridefestival 2017 kommer gå av stapeln vecka 39 med fokus på fredag 29:e september och lördag 30:e september.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer