Lördag 18 augusti 2018

Rekoringen i Skövde prisas

Victoria Svensson och Annika Gustafsson. Foto: Mikael Ljungström/Scandphot
Victoria Svensson och Annika Gustafsson. Foto: Mikael Ljungström/Scandphot

Rekoringen i Skövde prisades vid helgens Landsbygdsriksdag i Örnsköldsvik.

När representanter för landets alla lokala utvecklingsgrupper och byalag i helgen samlades för Hela Sveriges Landsbygdsriksdag uppmärksammades rekoringen i Skövde.

Victoria Svensson och Annika Gustafsson, som administrerar Rekoringen Skövde, fick då ta emot riksorganisationen Hela Sveriges Land-stipendium på 35 000 kronor. Juryn lyfte fram deras ideella insatser för att göra närodlad mat tillgänglig för konsumenterna:

”Helt utan ersättning arbetar dessa två flera timmar varje dag för att de vill göra skillnad för bygden. Deras stora gemensamma intresse för så kallad relationsmat har visat sig ligga helt rätt i tiden, för miljön och för alla som värnar om nära mat.

Deras stora engagemang för att koppla samman köpsugna och medvetna konsumenter med lokala producenter har gjort stor skillnad för väldigt många människor. Det ger hopp och möjlighet för små producenter att nå ut med sina råvaror till kunder som förstår och uppskattar värdet av närproducerad mat.

Detta nya populära sätt att sälja mat känns modernt och är ett stort steg in i framtiden. Eldsjälarna Annika Gustafsson och Victoria Svensson driver Rekoringen i Skövde och det är deras förtjänst att den blivit Sveriges största. De är sanna förebilder!”

Priser är ett samarbete mellan hela Sverige och tidningen Land.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer