Torsdag 23 mars 2023

Skövde kan bli årets superkommun

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Skövde är en av tre kommuner som är nominerade till priset Årets superkommun 2021 i kategorin Småstad, landsbygdskommuner.

I kategorin ingår kommuner med mindre än 40 000 invånare i största tätorten och kommuner nära dem samt landsbygdskommuner med färre än 15 000 invånare. Totalt i kategorin finns 136 kommuner.

— Vi är jättestolta och glada över den här nomineringen eftersom vi är en kommun med stora ambitioner i våra verksamheter och ett tydligt tillväxtfokus, säger Tomas Fellbrandt, kommundirektör i Skövde. Precis som nomineringen säger så har vi en stark arbetsmarknad och god samhällsutveckling och det är inspirerande att det uppmärksammas på det här sättet. Vi har en stark samverkanskultur i vår kommun som bidrar till vår positiva samhällsutveckling.

Priset delas ut av tidningen Dagens Samhälle och detta är det sjätte året som tidningen delar ut det. Superkommunrankingen bygger på officiell statistik gällande ekonomi, skola, vård och omsorg, kultur och fritid samt attraktivitet. Detta kombineras med ett antal framtidsfaktorer genom kategorier som demografi, näringsliv och arbetsmarknad, integration och utbildningsnivå.

Priset kommer att delas ut vid en digital gala den 18 maj.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet