Måndag 19 april 2021

Sweden Outdoor Festival görs om

Foto: Tobias Andersson/Next Skövde
Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Arrangören Next Skövde tvingas ställa in årets upplaga av Sweden Outdoor Festival, men satsar ändå på att genomföra vissa aktiviteter.

– Det känns jättetråkigt att även behöva ställa in årets festival, men nu kan vi inte vänta längre med att fatta beslut och därför har styrelsen för Next Skövde beslutat att ställa in festivalen. Däremot har vi försökt att få fram några programpunkter som vi vet är uppskattade och genomföra dem i annan form, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Den planerade finalen av SM i utomhusmatlagning kommer att genomföras den 27 september, men utan publik. Finalen kommer istället att live-sändas digitalt. En nyhet för året är Skol-SM i utomhusmatlagning och det kommer att genomföras som planerat den 25 september med deltagande lag från 3 restaurangskolor i Skövde, Örebro och Ryssby i Småland.

På lördagen den 26 september när festivalen skulle ägt rum blir det också en upplevelselöpning med guide på Billingen som arrangeras av Billingen X-trail.

Att själv laga mat utomhus under handledning har också varit en uppskattad aktivitet och den genomför vi nu under två helger i september där det finns möjlighet att boka in sig i mindre grupper och laga mat tillsammans med Mattias Hägg.

– Vi hoppas att dessa aktiviteter kommer att bli uppskattade även om de sker i liten skala. Sedan vet vi ju att Billingen har lockat stora mängder av besökare till sitt ordinarie utbud och det är det vi får hänvisa till i år. Men vi ser redan fram emot att komma tillbaka med festivalen i full kraft nästa år, avslutar Micael Worbin.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Digitala hjälpmedel ska rädda välfärden Anna-Karin lever sin lantliga dröm med åsnor Alla hästar ska registreras Vill bygga stor anläggning för biogas Kundernas val styr mjölkbondens vardag Födda 1956 och tidigare vaccineras i Västra Götaland Monica slår ett slag för röjsågen Djurskyddskontrollen har påverkats av pandemin Fler positiva till att etablera naturreservat Arla bjuder in till hoppfyllt kosläpp