Torsdag 1 juni 2023

Volvo ska tillverka elmotorer i Skövde

Volvo Cars kommer att bygga elmotorer i sin motorfabrik i Skövde, och planerar att etablera en komplett egen elmotorproduktion vid mitten av 2020-talet. Företaget kommer att investera 700 miljoner SEK för ändamålet de kommande åren.

Volvo Cars har som ambition att 50 procent av den globala försäljningen 2025 ska bestå av elbilar, och resten av hybrider.

Tillverkningen i Skövde har varit en del av Volvo Cars historia ända sedan företaget grundades 1927. När Skövde börjar tillverka elmotorer blir den historiska anläggningen också en del av företagets framtid.

 Volvo Cars meddelade tidigare i år att man gör betydande investeringar i egen design och utveckling av elmotorer för nästa generations Volvobilar. Med de planerade investeringarna i Skövde tar företaget nu de första stegen mot en egen montering och tillverkning av elmotorer.

I ett första skede kommer anläggningen att montera elmotorer. Vid ett senare skede avser Volvo Cars att en fullskalig tillverkningsprocess för elmotorer ska ske i Skövde.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd