Söndag 28 februari 2021

Södra höjer virkespriserna

TIMMER. Södra höjer nu priset för grantimmer, talltimmer, klentimmer och kubb. Foto: Södra.
TIMMER. Södra höjer nu priset för grantimmer, talltimmer, klentimmer och kubb. Foto: Södra.

Den höga efterfrågan på timmer håller i sig. Därför höjer Södra nu priset för grantimmer, talltimmer, klentimmer och kubb.

Södras sågverk i Götaland fortsätter att producera på en hög nivå och efterfrågan på timmer är stor. Det gäller för såväl normaltimmer av gran och tall som för klentimmer och kubb. Södra höjer därför virkespriserna från och med i dag, den 20 januari.

– Det är glädjande att efterfrågan på skogens produkter har klarat utmaningarna under det senaste året på ett så bra sätt. Det var länge sedan efterfrågan på sågråvara var så hög som nu. Men det är samtidigt svårt att spå hur länge utvecklingen håller i sig, säger Olof Hansson, affärsområdeschef för Södra Skog.

Intensivare period

Den globala konjunkturen är fortsatt osäker, men gynnas av att vaccin mot covid-19 nu rullas ut i stora delar av världen. Södras sågverk producerar på höga nivåer och takten bedöms också att hålla i sig under våren.

– Vår produktion i skogen går nu in i en intensivare period. Vi har goda förutsättningar, men måste fortsatt ha ett stort fokus på de granbarkborreangrepp vi har på medlemsmark. Detta för att minimera riskerna för kommande angrepp under 2021, säger Olof Hansson.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet