Lördag 3 juni 2023

Solrosor till förmån för Barncancerfonden

KAMPEN. Genom att odla solrosor för självplock, så kan svenska bönder samla in pengar i kampen mot barncancer.
KAMPEN. Genom att odla solrosor för självplock, så kan svenska bönder samla in pengar i kampen mot barncancer.

Under 2022 samlade bönder från Västsverige in 464 055 kr till Barncancerfonden, genom att odla solrosor för självplock. 

– Det är rekord från Västsverige, resultatet ökade med nära 165 000 kr från 2021 år, säger Katarina Gustafsson, Partneransvarig på Barncancerfonden, i ett pressmeddelande.

Under 2022 har ett 50-tal gårdar runt om i Sverige, varav 16 från Västsverige odlat solrosor till förmån för Barncancerfonden och totalt har Sveriges bönder samlat in 1,3 miljoner vilket också är rekord.

Skapa förutsättningar

– Gårdarna bidrog därmed till att skapa förutsättningar för oss att arbeta för våra ändamål, där vi kämpar för ökad överlevnad och förbättrad livskvalitet för alla som drabbas av barncancer, säger Katarina Gustafsson.

Anmäl ditt intresse

Det har visat sig att insamlingsinitiativet ”Solrosor i kampen mot Barncancer” är enormt uppskattat av både gårdarna som är med och allmänheten som plockar solrosorna.

På www.barncancerfonden.se/event/solrosor-i-kampen-mot-barncancer kan du läsa mer om det här initiativet och anmäla ditt intresse att odla solrosor till förmån för Barncancerfonden.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet