Lördag 18 augusti 2018

Sportlovet inte värst i trafiken

Nu inleds den första av tre sportlovsveckor i Sverige – och därmed blir det fler bilar i rullning och trängre på vägarna. Men det betyder inte att antalet trafikolyckor skjuter i höjden.

– Kollar man på andra vinterveckor så är det inte någon markant skillnad vad gäller antalet trafikolyckor under sportlovsveckorna, säger Henrik Olars, presschef på Transportstyrelsen.

Myndigheten för statistik över de vägar som brukar trafikeras när sportlovslediga ska iväg till fjällen. Men vecka sex, sju och åtta sticker inte ut.

– Det är ingen våldsam flod av trafik. Det är en ganska lång tidsperiod och trafiken är inte lika koncentrerad som till exempel under påskhelgen, midsommar eller jul. Det kan vara en förklaring. En annan kan vara att de som åker till fjällen under sportlovet är mer riskmedvetna då trafiksituationen brukar uppmärksammas i media.

/TT

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet