Onsdag 26 juni 2019

Stockholmsflyg läggs ner i Jönköping

Jönköpings flygplats.
Jönköpings flygplats.

Flygbolaget Air Leap lägger ner flygturen mellan  Jönköping och Arlanda i Stockholm. Redan på fredag går sista turen.

I augusti 2018 öppnade Air Leap flyglinjen mellan Jönköping och Arlanda med två flighter i vardera riktningen varje vardag. Nu på fredag går sista turen.

– Det är tråkigt, men antalet resenärer har inte varit tillräckligt så jag är inte förvånad. När vi sedan tidigare haft BRA som flyger till Bromma har det varit svårt för en ny aktör till Stockholm. Jönköping är nog inte så stort att det behövs två flyglinjer, säger Rony Forsberg, vd Jönköping Airport till Jönköpings-Posten.

Efter nedläggningen av turerna till Arlanda, finns enbart flygbolaget BRA:s turer kvar till Stockholm. BRA:s flighter går till Bromma-flygfältet, och har tre turer dagligen måndag till torsdag, fyra turer på fredagar och en tur på söndagar.

Inrikesflygbolaget BRA går in och hjälper Air Leap, som erbjuds boka om sina resenärer till BRA:s flygningar mellan Jönköping och Stockholm, Bromma.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet