Lördag 18 augusti 2018

Arbetsbefrielse för Tibrochefer förlängs

Arbetsbefrielsen för Tibro kommuns socialchef och vård- och omsorgschef förlängs till den 19 februari.
– Vi behöver mer tid för att analysera resultatet av arbetsmiljökartläggningen, klarlägger kommunchefen Kristina Lundgren.

I måndags presenterades resultatet av den oberoende arbetsmiljökartläggningen som Tibro kommun beställt av Skaraborgshälsan till följd av den allvarliga kritik som riktats mot socialförvaltningens högsta ledning.

Rapporten pekar på brister i ledarskapet och arbetsmiljöproblem. Problem som lyfts fram är till exempel härskartekniker, brist på omdöme, utskällningar inför kollegor och tystnadskultur.

Resultatet av arbetsmiljökartläggningen kommer att analyseras ytterligare och dialogen mellan kommunledningen och de två arbetsbefriade cheferna fortsätter. Av den anledningen har arbetsbefrielsen av de berörda cheferna förlängts.

Avtalet med den tillförordnade socialchefen Peter Jansson förlängs till den 19 februari. Peter Jansson anlitas som konsult och ansvarar för både individ- och familjeomsorgen, IFO, och vård- och omsorgsverksamheten.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer