Fredag 20 juli 2018

Chef i Tibro klädde ut sig till gris

En chef inom socialförvaltningen i Tibro skickade kritiska brev till anställda i kommunen. Under ett påhittat namn, rapporterar Radio Skaraborg.

Det var förra hösten som anställda i Tibro kommuns äldreomsorg fick brev från en ”Greta”. Avsändaren meddelade bland annat att en var otrevlig mot de boende och att en annan var flamsig.

När de anställda undrade var kritiken kom ifrån sade chefer inom socialförvaltningen att de hade spårat upp ”Greta” och kallade till ett möte i kommunhuset.

En av cheferna kom dit utklädd till äldre dam – sminkad av en professionell sminkör till en kostnad av 1 200 kronor. En annan av cheferna ska ha klätt ut sig till gris.

Det hela ska ha varit ett planerat ”experiment”.

– Vi jobbar med olika metoder där vi utvecklas för att förbättra oss, säger en av cheferna, som menar att cheferna tillsammans bestämde tillvägagångssätt, till P4 Skaraborg.

Metoden ifrågasätts av källor inom kommunförvaltningen. Den aktuella chefen har begärt att få vara ledig de kommande dagarna.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer