Tisdag 28 september 2021

Bilprovningen i Tidaholm blir tv-serie

Kent, Sandra, Ylva och Fredrik. Foto: TV3/Johnny Wohlin
Kent, Sandra, Ylva och Fredrik. Foto: TV3/Johnny Wohlin

Bilprovningen är en serie i fyra delar där vi får följa och lära känna medarbetarna Fredrik, Ylva, Sandra, Kent, Lasse och Bosse i deras vardag på stationen i Tidaholm.

En vardag fullproppad med besök av traktens bilägare som pirrigt kommer förbi med sina ögonstenar för att få en diagnos.

I premiären av Bilprovningen får vi träffa den färgstarke stamkunden Kjell, bilmekanikern från Habo som besöker stationen mer eller mindre varje dag. För besiktningsteknikern Ylva är det bråda dagar. Hon är en av landets mest rutinerade folkraceförare och tillsammans med sina två lika folkraceintresserade söner förbereder hon sig inför årets stora folkracehändelse i Tidaholm – flaggracet.

— Bilprovningen är ett roligt och underhållande program där vi får följa en massa härliga och färgstarka karaktärer både bland personal och kunder. Platsen i sig har hög igenkänningsfaktor då de flesta av oss har erfarenhet av att besiktiga bilen och nu får vi dessutom följa med och se vad som händer bakom kulisserna, säger Karolina Stallwood, innehållsdirektör på MTG Sverige.

Huvudmedverkande:

Stationsledaren Fredrik, 40 år, har jobbat på Bilprovningen sedan 1997 och leder arbetet på två av firmans stationer, Tidaholm och Jönköping.

Folkracefantasten Ylva, 51 år, har engagerat sig i motorsporten sedan 1982 och bor med sin familj i skogen nära sin motorklubb. Hon har jobbat på stationen i Tidaholm sedan 2006.

Veteranbilsälskaren Sandra, 25 år, har en förkärlek till det gamla stuket. Hon har jobbat på stationen i Tidaholm i snart fyra år.

Hobbymusikern Kent, 35 år, älskar att bygga om motorcyklar och har jobbat på stationen i Tidaholm i snart fem år.

TV-serien Bilprovningen är framtaget i samarbete med Svensk Bilprovning (Bilprovningen).

— Hittills har vi haft en expertroll i TV, men nu vill vi även visa arbetsglädjen och humorn som präglar vardagen på Bilprovningen, och där allt bottnar i en gemensam passion för fordon – både i jobbet och privat, säger Cecilia Blom Hesselgren, Bilprovningens kommunikationschef.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer