Torsdag 30 mars 2023

Eva Eriksson är ny pensionärsbas

Eva Eriksson är ny ordförande för pensionärerna i SPF Seniorerna. Här med hunden Nilo utanför sitt hem i Tidaholm.
Eva Eriksson är ny ordförande för pensionärerna i SPF Seniorerna. Här med hunden Nilo utanför sitt hem i Tidaholm.

Eva Eriksson, Tidaholm, valdes på onsdagen till ny ordförande för pensionärsorganisationen SPF Seniorerna.

Tidaholmsbon Eva Eriksson valdes på onsdagen till ny förbundsordförande för SPF Seniorerna. SPF Seniorerna är ett av landets två stora pensionärsorganisationer. Organisationen har idag cirka 270 000 medlemmar i 27 distrikt och ca 820 föreningar runt om i landet.

– Jag ser framemot att leda SPF Seniorerna in i framtiden. Mitt mål är att alla människor ska kunna leva fria hela livet. Sveriges seniorer lever i snitt längre än någonsin tidigare, vi är friskare och mer aktiva och bidrar gärna till samhället. Men tyvärr lever många äldre i Sverige idag under tuffa ekonomiska villkor. Ensamhet och missmodighet riskerar att bli allt vanligare. Den utvecklingen måste vi i SPF Seniorerna vända, säger Eva Eriksson.

Eva Eriksson är född 1947 och har tidigare varit riksdagsledamot, landshövding i Värmland och regionråd för dåvarande Folkpartiet i Västra Götaland. Hon har också varit vice partiordförande i Folkpartiet.

Eva Eriksson efterträder Christina Rogestam som innehaft posten sedan 2014.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer