Söndag 5 februari 2023

Fack kritiserar skolbeslut i Tidaholm

Fem fackliga organisationer i Tidaholms kommun kritiserar barn- och utbildningsnämndens beslut i december. Beslutet får allvarliga personalkonsekvenser, menar organisationerna.
Budgetbeslutet innebär att skolan i Fröjered blir kvar.

När barn- och utbildningsnämnden i Tidaholm i mitten av december beslöt om förskolornas och skolornas budget för år 2020, så stoppade den politiska oppositionen förslaget att lägga ner skolan i Fröjered. I kommunledningens budgetförslag ingick detta, vilket stöddes av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Men en samlad opposition stödde istället ett motyrkande från nämndens vice ordförande Krister Rohman (KD) som innebär att skolan i Fröjered ska vara kvar. Utöver Kristdemokraterna stödde Moderaterna, Centerpartiet och Miljöpartiet förslaget, som vann med röstsiffrorna 6 röster mot 5.

En konsekvens av oenigheten om skolans framtid i Fröjered, blev också att Miljöpartiet lämnade det tidigare valtekniska samarbetet i kommunledningen med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Nu protesterar fem fackliga organisationer mot nämndens beslut, uppger Västgöta-Bladet.

Det är Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Skolledarna, Vision och Kommunal som i en gemensam skrivelse menar att besluten får allvarliga konsekvenser för personalens arbetsmiljö. Förbunden är kritiska mot att politikerna tar beslut om budgeten utan konsekvensanalys eller verksamhetsplan.

Läs mer:

Tidaholms rödgröna ledning blir röd

 

 

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer