Söndag 5 februari 2023

Listor mot Marbodalflytten överlämnades

8000 NAMN. I dag överlämnades protestlistorna till Nobia av anställda på Marbodal.
8000 NAMN. I dag överlämnades protestlistorna till Nobia av anställda på Marbodal.

I dag lämnades protestlistorna med 8000 namn över till Nobia i Tidaholm.
– Det var lite jobbigt. Det var emotionellt. Det blev ett faktum, säger Synöve Sjögren, en av de som lämnade över listorna.

Enligt Synöve Sjögren hade cirka 200 personer samlats ute på Marbodals parkering klockan 14.30 när listorna skulle överlämnas till en representant för företaget. Bakom uppropet står en grupp anställda vid Marbodal som vill rädda jobben i Tidaholm.

– Jag hoppas att de ska se att det finns lika bra förutsättningar att bygga fabriken i Tidaholm, om inte bättre. Jag är orolig för att varumärket och fabriken tappar fart under de här fyra åren, säger Synöve Sjögren.

Enligt Nobia ska den nya fabriken i Jönköping stå klar under 2024, till dess ska tillverkningen i Tidaholm fortsätta.

– De kommer att tappa kompetenser och motivation. Nyckelpersoner kommer att ge sig iväg. Det blir svårt att hålla fabriken igång, menar Synöve Sjögren.

Hon har jobbat i nio år på Marbodal.

– Jag var med om nedläggningen av IAC så det är min andra nedläggning. Statistisk sett ska det väl inte kunna ske. Det är jobbigt. Och jobbigt för Tidaholm som stad.

Nu hoppas hon att Nobias ledning lyssnar på tidaholmarna. Både för Tidaholms och för Marbodals skull.

– Jag tror att man ska satsa på de små bruksorterna, glesbygden. Det ligger mer i tiden än vad man kan tro. Jag tror att det är stärkande för varumärket.

Läs mer:

”Som om sju Torslandafabriker lägger ned i Göteborg”

8000 namn mot Marbodalsflytt

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer