Torsdag 1 juni 2023

Mest bostadsyta för pengarna i Tidaholm

Tidaholm. Foto: Fredrik Andersson
Tidaholm. Foto: Fredrik Andersson

I Tidaholm får man mest antal kvadratmeter bostadsyta i Västra Götaland, för en miljon kronor; 308 kvadratmeter, mot 21 kvadratmeter i Göteborg. I Bengtsfors och i Töreboda får man störst yta villa i länet, för en miljon kronor.

Svensk Fastighetsförmedling har undersökt var man får mest kvadratmeter bostad i Västra Götaland, för en miljon kronor.

Flera Skaraborgskommuner ligger i topp. I Tidaholm får du mest bostadsrätt för pengarna, följt av Skara, Åmål och Götene. I Tidaholm får man en bostadsrätt på hela 308 kvadratmeter för en miljon kronor medan en miljon i Göteborg endast räcker till 21 kvadratmeter. I Skövde får man 58 kvadratmeter bostadsrätt för en miljon kronor.

Mest villa får man i Dalsland. I Bengtsfors räcker en miljon kronor nämligen till hela 129 kvadratmeter. Töreboda, Svenljunga och Tranemo följer därefter. I Göteborg och grannkommunen Partille får man endast 24 kvadratmeter hus för samma belopp. Motsvarande siffra för Skövde är 51 kvadratmeter.

Det är Svensk Fastighetsförmedling som med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik har kartlagt hur många kvadratmeter bostadsrätt och villa som man får för en miljon kronor i Västra Götaland. Kartläggningen visar att man i genomsnitt får 28 kvadratmeter bostadsrätt och 38 kvadratmeter villa i länet.

– Eftersom Göteborg är navet i regionen, som det mesta utgår från, är det också här som du som bostadsköpare får minst yta för pengarna. Men bara en bit utanför staden sjunker kvadratmeterpriset, säger Anders Lundgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Mölndal.

Fakta

Topplista för bostadsrätt:
Här får du flest antal kvm bostadsrätt för en miljon kronor

 1. Tidaholms kommun 308 kvm
 2. Skara kommun 223 kvm
 3. Åmåls kommun 211 kvm
 4. Götene kommun 188 kvm
 5. Tibro kommun 179 kvm

Topplista för villor:

Här får du flest antal kvm villa för en miljon kronor

 1. Bengtsfors kommun 129 kvm
 2. Töreboda kommun 108 kvm
 3. Svenljunga kommun 107 kvm
 4. Tranemo kommun 106 kvm
 5. Herrljunga kommun 103 kvm

Källa: Svensk Fastighetsförmedling/Svensk Mäklarstatistik AB

 • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
 • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd