Tisdag 3 oktober 2023

Strid om skolor i Tidaholm

Framtidens skola stod åter i centrum för Tidaholms kommunfullmäktige på måndagskvällen. Kommunstyrelsen hade föreslagit att 150 miljoner kronor skulle avsättas för kommande skolinvesteringar.

Efter en lång debatt återremitterades dock förslaget.

— Vi är ense om en hel del saker, däremot är vi inte ense om vad som ska byggas nytt och vad som ska byggas om. Det här är den näst största investeringen som Tidaholms kommun har stått inför, och därför skulle vi i oppositionen vilja ha så mycket kött på benen det bara går innan vi tar beslut. Det är därför vi säger ifrån och ifrågasätter majoritetens (S + V) linje, säger oppositionsrådet Ingemar Johansson (L) till tidningen Västgöta-Bladet.

-Vi har en utredning i ryggen. Förvaltningen och två facknämnder har fått säga sitt, och vi litar självklart på det förslag som har lagts fram, kommenterar kommunalråd Anna-Karin Skatt (S) enligt samma tidning.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Tores gamla mack blir byggnadsminne Kläder för små och stora Dyr fjärrvärme i Falköping och Grästorp Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar