Torsdag 1 juni 2023

Tidaholm vill också satsa på platåberg

Tidaholms kommun ansluter sig till samarbetet för att göra de Västgötska platåbergen till en Unesco Global Geopark.

Tidigare har Tidaholms kommun sagt nej till medverkan i projektet, som av kommunen bedömts vara för kostsamt för kommunen.

Men efter en motion i kommunfullmäktige av miljöpartisten Karin Olofsson svänger nu kommunledningen. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår nu att Tidaholm bli medlem i projektgruppen. Detta trots att tjänstemän och tidigare kultur- och fritidsnämnden avslagit Tidaholms medverkan i projektet.

Nio andra berörda kommuner är med i projektet; Skövde, Falköping, Skara, Grästorp, , Mariestad, Lidköping, Götene, Vänersborg och Trollhättan.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd