Torsdag 1 juni 2023

Tidaholmare ny vice gruppledare för (S)

Erik Ezelius, riksdagsledamot från Tidaholm, valdes på tisdagen till vice gruppledare för den socialdemokratiska riksdagsgruppen.
Erik Ezelius, riksdagsledamot från Tidaholm, valdes på tisdagen till vice gruppledare för den socialdemokratiska riksdagsgruppen.

Vid tisdagens gruppmöte med den socialdemokratiska riksdagsgruppen valdes Erik Ezelius, Tidaholm, till vice gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.

– Självklart väldigt hedrande att bli vald som vice gruppledare för riksdagens största partigrupp, säger Erik i en kommentar. Samtidigt är det ett stort ansvar. Vi har en stor riksdagsgrupp och då är delaktighet och förankring oerhört viktiga frågor, inte minst då vi också har regeringsmakten.

Gruppledare är Annelie Karlsson, riksdagsledamot från Skåne. Tillsammans med Erik Ezelius ska hon nu leda gruppens arbete i riksdagen.

Erik har varit riksdagsledamot i fyra år – talmansersättare för Urban Ahlin mellan 2014-2018.

– Jag blev lite överraskad då jag fick frågan och fick fundera en stund innan jag valde att acceptera nomineringen. Det ska bli både spännande och lärorikt att ta sig an denna uppgift, avslutar Erik Ezelius.

Bland övriga partier i riksdagen är det enbart Centerpartiet som har en skaraborgare i sitt grupp-presidium.  Det är Ulrika Heie, Skövde, som sedan flera perioder är vice gruppledare för Centerpartiet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd