Söndag 23 februari 2020

Faddrar ger träd till Göta kanal

Foto: Göta Kanal AB
Foto: Göta Kanal AB

På onsdagen planterades nya träd vid Göta kanal i Töreboda.
Det är trädfaddrar som gör det möjligt att återplantera allén utmed kanalen.

År 2000 utsågs Göta kanal till Årtusendets Svenska Byggnadsverk och den vackra trädallén är en mycket viktig del av det värdefulla byggnadsverket. Trädens rötter stöttar också upp kanalbanken för att förhindra den att rasa ner i kanalen.

Men många av träden i Sveriges längsta trädallé döende. Göta kanalbolag erbjuder därför både privatpersoner och företag möjligheten att bli trädfaddrar till nya träd längs kanalen. Det går att skänka valfritt antal hela träd eller en andel i ett träd.

–Vi märker att det är populärt att skänka detta som en gåva till jubileum, dop, begravningar eller liknande högtidsdagar, säger Roger Altsäter, VD på Göta kanalbolag.

Med kanonsalut uppmärksammades på onsdagen Göta Kanalbolagets planteringsceremoni i Töreboda när nya träd placerades vid kanalen.

I år har kanalbolaget fått en av de större beställningarna från ett lokalt företag. Freudenberg Home and Cleaning Soulotions AB har i samband med sitt 170 årsjublieum skänkt 30 stycken träd som kommer att planteras längs kanalen i Östergötland.

–Det är såklart väldigt roligt att se när lokala företag går in med beställningar. Att de värnar om miljön och en hållbar framtid för Göta kanal känns fint. säger Roger Altsäter.

Läs mer:

Vinterupprustning av Göta Kanal i Forsvik

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer