Onsdag 11 december 2019

Trollhättebo vann topp-plats inför Europavalet

Said Abdu (L) Trollhättan får topposition inför Europavalet. i maj.
Said Abdu (L) Trollhättan får topposition inför Europavalet. i maj.

Västsvenska kandidaten Said Abdu vann på fredagen en votering vid Liberalernas partiråd. Därmed  placeras han nu som tvåa på partiets EU-lista.

Said Abdu bor i Trollhättan. Förra perioden var han riksdagsledamot, men förlorade knappt sin plats i höstens riksdagsval.

Inför Europavalet i maj, var Said Abdu föreslagen på plats fyra av partiets valberedning. Men vid fredagens partiråd med Liberalerna vann Said Abdu en omröstning mot riksdagsledamot Allan Widman, Malmö, som var föreslagen på denna plats. Därmed bytte de två plats, och Allan Widman flyttades ner till en fjärde plats.

Liberalerna har idag två ledamöter i Europaparlamentet. En av dem är Cecilia Wikström, Uppsala, som också toppar partiets valsedel.

Nuvarande ledamoten Jasenko Selimovic ställer inte upp i årets EU-val. Detta efter den prickning Selimovic fick år 2016 av EU, för att han hade utsatt sin personal för psykiska trakasserier.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer