Lördag 18 augusti 2018

Männen i topp hos Skaraborgs Sverigedemokrater

Josef Fransson, Skövde, föreslås bli Sverigedemokraternas toppnamn inför riksdagsvalet i Skaraborg.
Josef Fransson, Skövde, föreslås bli Sverigedemokraternas toppnamn inför riksdagsvalet i Skaraborg.

Sverigedemokraterna toppar sin riksdagslista i Skaraborg med fyra män. Som etta föreslås Josef Fransson, Skövde.

Sverigedemokraternas distriktsstyrelse i Skaraborg har fastställt sitt förslag till riksdagslista inför valet den 9 september 2018.

Förra valets toppkandidater Hanna Wigh, Falköping, och Anders Forsberg, Skara, finns inte längre med. Hanna Wigh har i protest lämnat partiet. Anders Forsberg är dömd för grov förskingring och har lämnat sina politiska uppdrag.

Fyra män

Det förslag till lista som Sverigedemokraternas centrala valberedning nu får hantera består av fyra män i topp.

På plats ett finns nuvarande riksdagsledamoten Josef Fransson, Skövde, som följs av  plats två Tobias Andersson, Skövde, plats tre Magnus Harjapää, Grästorp, och plats fyra Jerzy Kucier, Skövde. Först på plats fem kommer första kvinnan Åse Nicklasson, Tibro.

Thomas Morell, Tibro, som i somras lämnade Moderaterna för att satsa på politiken i Sverigedemokraterna, återfinns inte bland de tio främsta på Skaraborgsdistriktets lista.

Men han har enligt distriktsordförande Hannyah Jörtoft distriktets stöd.

-Styrelsen står bakom hans kandidatur helhjärtat och räknar med att han hamnar på den ”nationella” delen av listan som kommer före de lokala tio kandidaterna, säger hon.

Sverigedemokraterna valde valet 2014 att ha en gemensam valsedel för hela landet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet