Lördag 18 augusti 2018

Patrik i topp hos (S)

Patrik Björck, Falköping, Carina Ohlsson, Lidköping, Erik Ezelius, Tidaholm, och Ida Ekeroth, Mariestad. Det är toppkvartetten i valberedningens förslag till riksdagslista för Socialdemokraterna i Skaraborg.
Urban Ahlin, Mariestad, och Moinica Green, Skövde, har avböjt omval till riksdagen.

Det blir kända namn i toppen på Socialdemokraternas riksdagslista, om partiets valkonferens följer valberedningens förslag. Riksdagens talman Urban Ahlin Mariestad, och Monica Green, Skövde, slutar efter många år i riksdagen. Bägge invaldes 1994 i riksdagen.

I topp föreslås nu distriktsordförande Patrik Björk, Falköping följt av Carina Ohlsson, Lidköping. Erik Ezelius, Tidaholm, som nuvarande period ersatt talman Urban Ahlin, får nu ett eget mandat. Ida Ekeroth, Mariestad, föreslås som nummer fyra. Idag är hon oppositionsråd i Mariestad, men har redan hunnit vikariera i riksdagen. Något som hon sagt, gett mersmak.

Socialdemokraterna har idag fyra mandat i den valkrets som omfattar Skaraborg.

– Alla medlemmar i partiet har haft nomineringsrätt till valsedlarna. Sedan har våra kommunorganisationer fått rangordna de namn som kommit in innan vi i valberedningen startade upp vårt arbete, berättar valberedningsordförande Ulla Göthager, Mariestad.

Bra mix

Partiet i Skaraborg har som ambition att såväl behålla sina fyra mandat som att utöka till fem.

– Vårt förslag till valsedel innehåller såväl en erfarenhetsmässigt bra mix och vi täcker dessutom Skaraborg bra, säger Ulla Göthager. Det var total enighet i valberedningen att det är de sex nu föreslagna som bör toppa valsedeln.

Beslut om valsedelns sammansättning fattas av Socialdemokraterna i Skaraborgs valkonferens den 24 mars.

De tio första på valberedningens förslag till riksdagslista för Socialdemokraterna i Skaraborg:

 1. Patrik Björck, Falköping
 2. Carina Ohlsson, Lidköping
 3. Erik Ezelius, Tidaholm
 4. Ida Ekeroth, Mariestad
 5. Fredrik Nordström, Skara
 6. Malin Wadman, Skövde
 7. Jan Hanna, Tibro
 8. Lina Davidsson, Karlsborg
 9. Dan Gabrielsson, Falköping
 10. Anna-Karin Skatt, Tidaholm
 • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
 • Det medieetiska systemet