Onsdag 31 maj 2023

Vara Bostäder bygger 68 lägenheter

Foto: Arkivbild
Foto: Arkivbild

Det kommunägda bostadsbolaget Vara Bostäder har beslutat att teckna avtal om totalentreprenad för området Brinkeskogen i Vara tätort. Detta kommer att resultera i 68 nya lägenheter.

12 ettor, 22 tvåor, 25 treor och 9 fyror med generösa uteytor kommer att stå färdiga i april nästa år.

Vara Bostäder har idag 547 registrerade intresseanmälningar för lägenheter.

Förberedelse för rivning av befintliga byggnader har påbörjats och i början av juni så startar rivningsarbetet. Markarbetena sätter fart så fort bygglovet är klart.

Målpriset för byggnaderna och grundläggning i enlighet med ritningarna är 98 miljoner plus moms. Därtill kommer markarbeten för en beräknad kostnad av cirka 12 miljoner.

På grund av att husen är energieffektiva samt kompletterade med solcellsanläggning räknar Vara Bostäder med investeringsstöd på 27,4 miljoner, enligt tidigare riktlinjer och villkor, från Boverket.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd