Onsdag 31 maj 2023

Broholmskolan vill driva skolor i Vara

Kommunhuset i Vara.
Kommunhuset i Vara.

Broholmskolan kommer med stor sannolikhet att ta över Jungs friskola. Dessutom planerar företaget att starta en ny högstadieskola i Vara, uppger tidningen NLT.

Broholmskolan kan ta över friskolan i Jung.

– Båda styrelserna är överens, men Skolinspektionen ska säga sitt också, förklarar skolchefen Marie Pilfalk, Broholmskolan, till tidningen NLT.

Dessutom är Broholmskolan intresserad av att starta en högstadieskola i Vara. Inriktningen är småskalighet och utomhuspedagogik. Maximalt 20 elever ska det vara, uppger NLT, men företagets planer är at växa med elever i fler årskurser.

Idag finns Broholmskolan i Lidköping med en F-9-skola. Broholmskolan ägs av en ekonomisk förening.

Broholmskolan ville 2016 starta en skola i Götene kommun, från förskola till årskurs nio. Men skolan kunde inte starta, bland att på grund av problem att hitta lämpliga lokaler. Dessutom var politikerna i Götene kommun oense om en sådan etablering.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd