Torsdag 30 mars 2023

John ny ordförande

John Norell.
John Norell.

John Norell från Vara har valts till ny ordförande för Fria Moderata Studentförbundet.

John Norell är född och uppvuxen i Vara, och har under våren avslutat en masterutbildning i nationalekonomi vid Stockholms universitet. Till hösten kommer han att påbörja doktorandstudier vid nationalekonomiska institutionen på Stockholms universitet där han även arbetar som amanuens och undervisar i mikroekonomi.

Fria Moderata Studentförbundet är Sveriges äldsta politiska studentförbund och har sedan år 1942 engagerat liberala och konservativa studenter på landets universitet och högskolor. Bland tidigare ordföranden märks Ulf Adelsohn, Carl Bildt och Catarina Kärkkäinen. Förbundet är partipolitiskt fristående.

– Jag ser fram emot att få leda Sveriges äldsta politiska studentförbund det kommande året och vill tacka alla i FMSF som kämpar för ett friare Sverige för förtroendet. I en tid när fler och fler stater inskränker människors frihet känns det mer angeläget än någonsin med en kraft som FMSF som står upp för fria människor och fria marknader, säger John Norell i ett pressmeddelande.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
För lite frukt och grönt enligt ny undersökning Veterinärmuseet i Skara är världsunikt Höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar slår hårt De är rädda att förlora sina hem när ny plan antas Krukmakaren som blev en pionjär Kan klara miljömål med hjälp av stora däggdjur Delar av sjukhusens underskott skrivs av Västtrafik sänker priset på biljetter Riktlinjer kring skyddsjakt Krig och kärlek i debutroman