Lördag 18 augusti 2018

Kräver besked om skolor i Tråvad och Larv

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Föräldraföreningen i Tråvad och Larv vill ha kvar sina skolor, och kräver nu besked av Vara kommun om hur det blir med upprustningen av skolorna.

Tidningen NLT redovisar hur föräldrarna i Tråvad och Larv under åren mötts av flera propåer om nedläggning av skolorna. Senast år 2014, då ett förslag om nedläggning presenterades av skolförvaltningen. Orsaken var att det skulle bli för dyrt att rusta upp de båda skolorna.

För ett år sedan presenterade föräldraföreningen därför ett eget förslag. Det förslaget innebar en nybyggd skola och förskola i Tråvad samt en renovering av skolan i Larv. Förslagen överlämnades till kommunen.

-De har aldrig återkommit, säger Roger Andersson för föräldraföreningen till NLT.

Till tidningen NLT uppger kommunalrådet Fredrik Nelander (S) att beslut om skolan i Tråvad kommer tas under senvåren samt att beslut om renovering av skolan i Larv tas under hösten.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer