Onsdag 31 maj 2023

Louise Grabo blev inte CUF-bas

Louise Grabo, Vara.
Louise Grabo, Vara.

I helgen förlorade Varabon Louise Grabo, 26, voteringen om posten som förbundsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund (CUF). Stämman hölls i Mora.

Istället valdes Ida Alterå, 22, som bor i Lund. Ida Alterå valdes med röstsiffrorna 82 mot Louise Grabos 35 röster.  Louise Grabo föreslogs inte heller till styrelsen. I styrelsen finns därmed inte någon ledamot som bor i västsverige.

Louise Grabo har varit förbundets förste vice ordförande de senaste åren. Hon är ledamot av Vara kommunfullmäktige och var i riksdagsvalet 2018 ett av Centerpartiets toppnamn i Skaraborg.

Läs mer:

Louise Grabo tar strid om att bli CUF-ordförande

Louise siktar högt – vill bli utrikesminister

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd