Onsdag 31 maj 2023

Nya studentboenden i Vara

Vara kommun har byggt om vid Torggatan i Vara. 23 studentboenden har skapats.. Foto: Vara Bostäder AB
Vara kommun har byggt om vid Torggatan i Vara. 23 studentboenden har skapats.. Foto: Vara Bostäder AB

Komunala bolaget Vara Bostäder öppnar i veckan dörrarna för 23 nya studentboenden  vid Torggatan.

Efterfrågan på studentlägenheter i Vara har varit stor, därför har det kommunala bostadsbolaget Vara Bostäder skapat 23 nya studentboenden på Torggatan.

Det är det gamla äldreboendet och HVB-hemmet på Torggatan 39 som har  förvandlats till 30 moderna, ljusa och efterfrågande studentlägenheter.

– Vara håller på att bli en riktig studieort. Främst tack vare AMB men även tack vare söktrycket på Lagmansgymnasiet. Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda fina lägenheter till de elever som flyttar hit, säger Jan-Erik Wallin, vd på Vara Bostäder.

AMB är den nya privata musikskolan Academy of Music and Business.

Samtliga lägenheter är uthyrda och inflyttning sker under den här veckan. Totalt har ombyggnationen kostat omkring fem miljoner kronor.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd