Lördag 28 januari 2023

Polisstationen i Vara är invigd

Polisområdeschef Fredrik Malm klippte bandet vid invigningen av polisstationen i Vara.
Polisområdeschef Fredrik Malm klippte bandet vid invigningen av polisstationen i Vara.

Polisstationen i Vara har renoverats. På fredagen invigde polisområdeschef Fredrik Malm den nya stationen.

Polisområdeschef Fredrik Malm tog fram stora guldsaxen när han på fredagen klippte bandet för att inviga den nyrenoverade polisstationen i Vara. I sitt invigningstal berättade Fredrik Malm om den satsning som görs på stark lokal närvaro runtom i polisområdet.

– För exakt fem år sedan besökte jag Vara som ny lokalpolisområdeschef i Västra Skaraborg. Då frågade medarbetarna när jag tänkte stänga stationen i Vara för gott. Så blev det dessbättre inte. Polismyndigheten växer och även polisen i Skaraborg. På senare år har vi renoverat lokalerna och utökat verksamheten på stationerna i Lidköping, Skara och nu senast i Vara, säger Fredrik Malm, i ett pressmeddelande.

Johan Rexhag är lokalpolisområdeschef och han är nöjd med den utveckling som sker i området.

– På polisstationen i Vara har vi nu områdespolis, utredning från lokalpolisområdet, utredare från BINR, kommunpolis, öppen reception fyra dagar i veckan och sedan en tid även en IGV patrull som jobbat tre-skift. Nu hälsar vi allmänheten hjärtligt välkomna att besöka oss i våra nya lokaler, säger Johan Rexhag.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet