Lördag 13 augusti 2022

Radio Treby fyller tio år

Marcus Larsson och Daniel Andersson ordnar Radio Trebys tioårskalas den 6 oktober.
Marcus Larsson och Daniel Andersson ordnar Radio Trebys tioårskalas den 6 oktober.

I år fyller Radio Treby tio år och det firas med öppet hus och en föreningsmässa. Grundaren Marcus Larsson säger att det varit tio roliga år.
– Det har varit en resa utan dess like, säger han.

Den 6 oktober kommer Radio Treby att ha sitt tioårskalas. Det kommer att vara uppträden och olika aktiviteter, samtidigt som radion sänder direkt. Runt 75 lokala företag är med som utställare.

– Jag hoppas att vi kan fylla hela gatan med folk och att det blir trångt. Om man kör förbi oss ska man märka att det händer något roligt.

1 000 tårtbitar ska också delas ut.

– Jag hoppas att tårtan tar slut, då har det varit lyckat, säger Marcus Larsson och skrattar.

Den första sändningen från Vara drog igång 2008 och sedan dess har kanalen vuxit och den kan nu höras i 15 kommuner.

Hur vill sammanfatta de tio första åren?

– Det har varit tio roliga år. Jag tycker att vi har haft medvind under större delen av tiden. I början var det lite svårt att nå ut men nu känner jag att det är många som känner till oss. En sak som gjort att Radio Treby har vuxit är nyfikenheten. Vi har vågat prova nya områden och förändrat formatet under tiden.

Vad tror du om de kommande tio åren?

– Vi har mycket spännande på gång, som till exempel att vi etablerar oss i Trollhättan, Vänersborg och Mariestad. Men det finns givetvis utmaningar. I framtiden kommer det att vara viktigt att finnas på flera olika plattformar och kanaler och det ska vara lätt att hitta oss. Jag tror att det finns en framtid för traditionell radio också, framför allt i de områden som vi finns i.

Om den här dagen blir lyckad är Marcus Larsson inte främmande för att det kan bli fler mässor framöver.

­– Jag hoppas också att alla utställare och besökare ska trivas. Det är gratis att ställa ut här och vi tycker att det är viktigt att låta de mindre företagen synas också. Om detta blir bra hoppas jag att vi kan göra det igen nästa år.

Till sist, om du fick önska en låt i radio just nu, vilken skulle det bli?

– Oj, det var svårt. Men jag har lyssnat mycket på Tommy Körbergs ”Fattig bonddräng” på slutet och den har fastnat i huvudet på mig just nu. Jag väljer den.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet