Onsdag 26 september 2018

Vara årets superkommun

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Vara har utsetts till årets superkommun av tidningen Dagens Samhälle. Priset delades ut på stora samhällsgalan i Stockholm på onsdagskvällen. 

Fredrik Nelander, kommunstyrelsens ordförande och Elof Jonsson, vice ordförande i kommunstyrelsen fanns på plats och tog emot priset.

– Vara kommun är en landsbygdskommun med ett ständigt utvecklingsfokus där kulturen har haft en betydande roll. Det känns därför väldigt glädjande och hedrande att vårt arbete uppmärksammats på detta sätt genom priset Årets Superkommun. Något som kommer att sporra oss ytterligare i vårt framtida arbete med att utveckla kommunen och få fler att upptäcka allt som Vara har att erbjuda, säger Fredrik Nelander i en kommentar på Vara kommuns webbsida.

Dagens Samhälles motivering till valet av Vara är: ”Vinnare i kategorin Årets landsbygdskommun är Vara. Di legger mett på schlätta, men gör möe för å va lite annevesare. Eller på rikssvenska: De ligger mitt på slätten men gör mycket för att vara lite annorlunda”.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer