Onsdag 31 maj 2023

Varabor har tröttnat på stanken

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Boende på Olovsgatan i närheten av reningsverket i Vara har fått nog. I år har lukten varit värre än på länge.
– Jag har bott här i fyra år och det här är det klart värsta jag varit med om, säger Bernt Inge Johansson, till NLT.

Ända sedan 1970-talet har närboende klagat på odören. Planer har funnits på att plantera träd och växter på åkermarken som skiljer bostadsområdet på Olovsgatan från reningsverket, men det har inte blivit av.

– Kommer lukten en fin kväll och man har tänkt att sitta ute, så är det bara att gå in igen och stänga fönster och dörrar, säger Anna Skaffman, till NLT.

Nu svarar kommunen på kritiken och förklarar att de är medvetna om att problemen under vår och sommar varit värre än tidigare. Det beror på att de fått in mer slam än vad de har kunnat hantera, något som de nu har satt stopp för. Kommunens VA-chef, Robert Isberg uppger att en permanent lösning finns på plats inom två år. Tanken är att reningsverket ska byggas in.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd