Tisdag 3 oktober 2023

Varabostäder säljer i Kvänum

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Vara kommuns fastighetsbolag, Vara bostäder AB, säljer sina fyra fastigheter i Kvänum. Köpare är den lokale fastighetsägaren Bergeke som betalar 50 miljoner för de 93 lägenheterna.  

Affären är kontroversiell i och med att kommunfullmäktige tidigare beslutat om försäljning överklagats  till Förvaltningsrätten.

Ärendet där är inte avslutat.

Men Vara bostäder AB anser att risken att förvaltningsrätten ger de två överklagandena rätt som försumbar. Pengarna som försäljningen ger är intecknade.

I vårt bestånd har vi ett eftersatt underhåll, en del av pengarna kommer att användas till en ökad takt på renoveringarna och till att köpa loss servicelägenheter av Vara kommun. Det säger styrelseordföranden städers ordförande Lars Gezelius (M) till Sveriges radio Skaraborg.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Tores gamla mack blir byggnadsminne Kläder för små och stora Dyr fjärrvärme i Falköping och Grästorp Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar