Lördag 6 juni 2020

Fyra covid-19 patienter på IVA i Skaraborg

Skaraborgs sjukhus i Skövde.
Skaraborgs sjukhus i Skövde.

På måndagen vårdas 43 patienter för covid-19 på regionens intensivvårdsavdelningar. Det är några färre än i slutet av förra veckan.

Antalet coronasmittade på sjukhusen i Skaraborg ligger ganska stabilt sedan förra veckan. På måndagen vårdas fyra på intensivvårdsavdelning. Ytterligare sju finns på sjukhuset i Skövde

Sammantaget vårdas på måndagen 114 patienter med positiv covid-19 på något av Västra Götalands sjukhus. Av dessa vårdas 43 på intensivvårdsavdelning (IVA)

Skaraborgs sjukhus: 11 personer varav 4 på IVA
Södra Älvsborgs sjukhus: 20 personer varav 7 på IVA
NU-sjukvården:14 personer varav 9 på IVA
Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 57 personer varav 19 på IVA
Sjukhusen i Väster: 12 personer varav 4 på IVA

477 döda

I hela Sverige hade till måndagen totalt 590 patienter vårdats på IVA. 477 personer har avlidit i sjukdomen covid-19. Antalet döda ökar med cirka 30 personer per dag. Så har det sett ut i en vecka, säger statsepidemiolog Anders Tegnell på måndagens presskonferens.

– Den sociala distanseringen och handtvätt och liknande har uppenbarligen ett genomslag på smittspridningen, säger han.

– Vårt största bekymmer är att vi har fått in smittan på äldreboenden. Det är en stor anledning till de ökande dödstalen vi ser idag, säger han.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer