Torsdag 9 april 2020

Nya stöd för länets besöksnäring

Restaurang Hvita Hjorten vid Läckö slott. Foto: Tina Stafren / Turistrådet Västsverige
Restaurang Hvita Hjorten vid Läckö slott. Foto: Tina Stafren / Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige ger nu extra stöd till företag inom besöksnäringen med lönekostnader vid webbaserad utbildning för personal.

Som ett sätt att hjälpa den västsvenska besöksnäringen genom coronakrisen-Covid 19 startar Turistrådet Västsverige den 14 april en åtta veckor lång webbaserad utbildning där deltagarna får 70% av lönekostnaderna finansierade under utbildningstiden.

Utbildningen ska bidra till att företagen utvecklas och förbereda dem för tiden efter pandemin.

Satsningen omfattar drygt 10 miljoner kronor, och finansieras av Turistrådet Västsverige och regionutvecklingsnämnden inom Västra Götalandsregionen.

Utbildningen riktar sig till privata besöksnäringsföretag med max 20 anställda, och inbjudningar har redan gått ut till berörda företag.

Turistrådet ställer om

– Vi arbetar vanligtvis med marknadsföring och utveckling av Västsverige som destination. Nu har vi med anledning av coronakrisen ställt om hela verksamheten till att fungera som krisstöd för våra fantastiska besöksnäringsföretagare som går igenom ett riktigt stålbad just nu. Den här utbildningen ska hjälpa dem att kunna behålla personal och vara förberedda för bättre tider när det väl vänder, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

Turistrådet erbjuder cirka 200 utbildningsplatser, och fördelar en betald plats per företag.

– Vi har dessutom valt att lägga cirka tre miljoner av vår budget för 2020 på att erbjuda verksamhetsstöd till de lokala turistorganisationerna för att de skall kunna återbetala årets medlemsavgifter till besöksnäringsföretagen, säger Fredrik Lindén.

Läs mer:

Krispaket för svenska småföretag

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Tillfälligt stopp för viss tandvård – Vår beredskap är god Sverigevänner! Skriver öppet brev till kommunerna Ett dåligt förslag Fredrik från Skara prisad på filmfestival i Hollywood En blomma för varje offer Oro när vägföreningar tvingas ställa in årsmöten – Satsa på Skaraborgs besöksnäring Konstrundan genomförs i Falköping