Lördag 28 januari 2023

Sofia Karlsson fortsätter leda LRF

Sofia Karlsson, omvald ordförande för LRF i Västra Götaland
Sofia Karlsson, omvald ordförande för LRF i Västra Götaland

Sofia Karlsson, Grästorp, omvaldes som ordförande för LRF Västra Götaland vid den digitala stämma som genomfördes förra veckan.

LRF Västra Götaland skulle ha en ordinarie regionstämma i Vara den 23 mars, men fick ändra sina planer efter att Coronaviruset fått fäste i Sverige.

Istället genomfördes stämman på åtta platser i länet; Rådde, Ulkeröd, Lycke, Vårgårda, Nuntorp, Norrqvarn, Skara och Kvänum. Presidiet fanns på plats i Kvänum, dock i annan lokal än fullmäktige. För att vara säker på att demokratin skulle fungera ordentligt valdes en justeringsperson och en rösträknare på varje plats.

Av totalt i år möjliga 182 fullmäktige deltog 125 jämfört med 2019 då 173 registrerade fullmäktige deltog av 184 möjliga. 2018 var det 167 fullmäktige av 184 möjliga som deltog.

– Tappet kan bero på att dels många är hemma för att de är förkylda eller att man tillhörde en riskgrupp eller kände sig osäker på om man ville delta på grund av COVID-19, vi har full respekt för det säger ordförande Sofia Karlsson.

Sofia Karlsson omvaldes som ordförande. Även övriga i styrelsen omvaldes; Håkan Persson, Töreboda, Sofia Kämpe, Karlsborg, Martin Gustavsson, Hålta, Björn Larsson, Svenljunga, Helena Richardsson, Göteborg, Johan Stegard, Västerlanda samt Hans Gradén, Hökerum

Styrelsen utökades med en ledamot och Sven Callenberg, Åmål, nyvaldes.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer