Onsdag 2 december 2020

Talgoxen inte längre vanligast

Nu är fågelräkningen Vinterfåglar avslutad. Den visar att talgoxen inte längre är den vanligaste fågeln i Västra Götaland.

Den sista helgen i januari genomfördes räkningen, där allmänheten rapporterar vilka fåglar som synts till vid fågelmatningar. I år fick talgoxen se sig passerad av gråsiskan, rapporterar Mariestads-Tidningen.

– Det är väldigt trevligt när det blir en annan art på förstaplatsen mot vad det brukar vara, det blir lite omväxling, säger Åke Abrahamsson, Västergötlands ornitologiska förening, till tidningen.

Talgoxen kan dock trösta sig med att vara vanligast totalt i Sverige.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Bedragerskans liv blir bok Dramatisk ökning av bildelsstölder Elisa tävlar i Melodifestivalen SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs innovationspris 670 miljoner ska minska vårdköerna Nytt förslag till reglering av viltutfodring Ramåker fortsätter som räddningschef Bedrägeriförsök i Transportstyrelsens namn Fortsatt många covidpatienter i Skövde Största höstvetearealen – någonsin