Måndag 3 oktober 2022

Talgoxen inte längre vanligast

Nu är fågelräkningen Vinterfåglar avslutad. Den visar att talgoxen inte längre är den vanligaste fågeln i Västra Götaland.

Den sista helgen i januari genomfördes räkningen, där allmänheten rapporterar vilka fåglar som synts till vid fågelmatningar. I år fick talgoxen se sig passerad av gråsiskan, rapporterar Mariestads-Tidningen.

– Det är väldigt trevligt när det blir en annan art på förstaplatsen mot vad det brukar vara, det blir lite omväxling, säger Åke Abrahamsson, Västergötlands ornitologiska förening, till tidningen.

Talgoxen kan dock trösta sig med att vara vanligast totalt i Sverige.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Hannu Sarenströms ”danska” trädgårdsliv Alla ska få insamling där de bor Köksredskap i glödhet design Hos Odenfönster är varje order unik Utvald av älgflugor Birgitta Fjaestad låter sig inte begränsas Sprakande kulturhöst i Skaraborg Dahlia får hösten att blomma Färre vårdplatser på grund av sjuksköterskebrist S, V och MP vill bilda en rödgrön ledning i regionen