Tisdag 28 september 2021

Västtrafik inte nöjda med Kinnekullebanan

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

– Vi har fullt fokus på att få den ordinarie tågtrafiken på Kinnekullebanan att flyta på bättre under 2018.
Så svarar Västtrafiks vd Lars Backström de fem kommunalråden i västra Skaraborg som protesterat mot inställda tåg utmed Kinnekullebanan.

När Gullspång, Mariestad, Götene, Lidköping och Vara kommuner för några veckor sedan tröttnade på ständigt inställda eller försenade tåg utmed Kinnekullebanan så resulterade det i ett brev till Västtrafiks ledning.

Nu har kommunerna fått svar av Västtrafiks vd Lars Backström.

I sitt svar konstaterar han att Västtrafik inte heller är nöjda med hur det fungerat den sista tiden.

-Problem med motor och växellåda i tågen är orsaken till inställda turer och förseningar. Det har tagit längre tid än beräknat att reparera dessa så kallade Powerpacks. Nu har det beslutats att köpa in extra Powerpacks samt andra reservdelar som ska finnas på lager, skriver Lars Backström.

Han hoppas att den nya tågverkstaden i Lidköping, som invigs i slutet av mars månad, ska förkorta servicetiden. Idag repareras tågen i Nässjö.

För att bättre kunna upprätthålla trafiken har Västtrafik dessutom förstärkt sin tågflotta med inhyrda tåg från Skånetrafiken. Det innebär bättre möjligheter att ersätta tåg på sträckan Vara-Göteborg när det behövs, skriver Lars Bäckström.

Läs kommunalrådens öppna brev:

Ta ansvar för Kinnekullebanan!

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet