Måndag 26 juli 2021

Vättern presenteras på ny webbsajt

På den nylanserade sajten Vätternliv.se samlas den senaste kunskapen om Vättern. Där beskrivs både Vätterns unika liv och sjöns utmaningar.

– Vi kan inte bara mäta hur sjön mår, vi måste kunna berätta om resultatet av alla undersökningar på ett sätt som är intressant för många, säger Marie Kristoffersson på Calluna AB, initiativtagare till projektet, i ett pressmeddelande.

Vätternliv.se är en kunskapsportal om sjön. Där presenteras på ett enkelt sätt fakta och samband från de undersökningar av Vätterns miljö som gjorts sedan mitten av 1900-talet. Målet är att ge allmänheten en djupare förståelse av sjön och dess ekosystem.

– Vi är många som bryr oss om Vättern och behöver faktabaserade men enkla presentationer av hur miljötillståndet utvecklats över tid. För att själva kunna bidra till lösningarna måste vi förstå vilka utmaningar Vättern står inför, säger Marie Kristoffersson.

Sajten vänder sig till en bred målgrupp. Den som är allmänt intresserad av Vättern ska få sin nyfikenhet stillad, men sajten riktar sig också till alla från boende och besökare till beslutsfattare och skolelever.

Vätternliv.se har sjösatts på initiativ av naturmiljökonsulten Calluna AV i samarbete med Vätternvårdsförbundet och finansieras genom Leader Vättern.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer