Tisdag 25 september 2018

Vill öka takten för hästcentrum i Axvall

Västra Götalands regionutvecklingsnämnd och naturbruksstyrelse vill få fart på förstudien för nytt hästcentrum vid Axevalla travbana.
Västra Götalands regionutvecklingsnämnd och naturbruksstyrelse vill få fart på förstudien för nytt hästcentrum vid Axevalla travbana.

Presidierna för regionutvecklingsnämnden och naturbruksstyrelsen vill få fart på förstudien för en utbyggnad av det planerade Hästcentrumet vid Axevalla travbana.

Det konstateras i ett gemensamt protokoll från ett möte med de båda presidierna från 13 november.

Dessutom vill presidierna också öka takten när det gäller internat föreleverna på naturbruksgymnasiet Sötåsenskolan utanför Töreboda. I dagsläget är elever hänvisade till boende i Undenäs i Karlsborgs kommun, ett par mil från skolan.

-Vi vill få fart på förstudie av internat, för att säkra att vi kan ta emot de oväntat många eleverna, som är följden av att elevtillströmningen ökat, skriver presidierna.

På onsdag behandlar regionstyrelsens ägarutskott frågan.

Beslut om eventuella investeringar i Axevalla och vid Sötåsenskolan tas dock senare i samband med att investeringsbudgeten behandlas av regionen.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer