Tisdag 28 september 2021

Villapriserna i Västra Götaland stiger

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Västra Götaland varit oförändrade medan villapriserna stigit med två procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

I Västra Götaland har bostadsrättspriserna legat stilla de senaste tre månaderna, medan villapriserna visat på en uppgång med 2 procent. Under samma period har priset för bostadsrätter stigit med 1 procent och villapriserna ökat med 2 procent i riket som helhet.

– Många som gått i flyttankar under pandemin passar på att sälja sin bostad nu, för att dra nytta av den stora prisuppgången som varit. Om antalet bostäder som läggs ut till försäljning ökar kraftigt kan det dock leda till att priserna sjunker på vissa platser, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Det senaste året har priserna på bostadsrätter i Västra Götaland stigit med åtta procent, medan villapriserna stigit med 15 procent. I riket som helhet är motsvarande siffror en uppgång på tio procent för bostadsrättspriserna och en ökning med 16 procent för villapriserna. Fritidshuspriserna i Västra Götaland har stigit med nio procent på årsbasis, att jämföra med 16 procents ökning i landet.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet