Lördag 18 augusti 2018

Filmmusik på Rosers salonger

Göteborg Wind Orchestra kommer till Skara med "Tidernas filmmusik"
Göteborg Wind Orchestra kommer till Skara med "Tidernas filmmusik"

I konserten ”Tidernas filmmusik” bjuder Göteborg Wind Orchestra på en filmmusikalisk resa. Den åttonde februari spelar de i Skara.

Vad sägs om att lyssna till filmmusik av bland andra Henry Mancini, Alan Silvestri, Hans Zimmer, Nino Rota, Ennio Morricone, Bill Conti och Bernard Herrmann?

I november i fjol tog den 23 personer stora orkestern, Göteborg Wind Orchestra, med Skarapubliken på en fantastisk resa genom musikalernas värld. Denna gång blir det en konsert som bygger på filmmusik.

Dirigent Jerker Johansson leder sin orkester och publiken på en resa som startar i tidigt 30-tal och som sträcker sig fram till idag.

De har valt att både spela storslagen musik från filmer som till exempel Sagan om ringen och Star Wars men även vacker, stillsam och djup musik från bland andra den episka filmtrilogin Gudfadern.

Det blir också musik från filmer som For en handfull dollar, Forrest Gump och Taxi driver.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet