Onsdag 26 september 2018

Revydängor och schlagerpärlor i Delat är dubbelt

Delat är dubbelt – sångföreställning med melodier från förr. Foto: Pressbild
Delat är dubbelt – sångföreställning med melodier från förr. Foto: Pressbild

Lördagen den 27 januari spelas sångföreställningen Delat är dubbelt på Vara Konserthus – en livsbejakande föreställning med odödliga melodier från förr, mer aktuella än någonsin.

Revydängor och schlagerpärlor av ikoner som Karl Gerhard, Zarah Leander, Ernst Rolf och Brita Borg framförs med glimten i ögat av sångaren Robin Rösehag och pianisten Jonatan Bengtsson.

Med stor kärlek och nyfikenhet dyker Robin och Bengan ner i en låtskatt från en svunnen tid då starka melodier och slagkraftiga texter stod i fokus. Inspirerade av sina idoler Karl Gerhard, Zarah Leander, Ernst Rolf och Brita Borg med flera framförs deras alster på ett personligt och öppenhjärtigt vis.

Lägg dina sorger i en gammal säck, Utsikt från en bro, En sång om syrsor, Säg det med ett leende, Du är min tekopp. Vad har gamla slagdängor och sångpärlor som dessa att säga oss idag? Kanske en hel del, vem vet.

Robin Rösehag och Jonatan Bengtsson är båda aktivt verksamma inom musikal, show, konserter och teater i bland annat Göteborg och Stockholm. Robin som artist och skådespelare och Jonatan som pianist och kapellmästare. 2013 möttes de och förenades i sin kärlek till kuplett- och revygenren och sedan dess har den gemensamma repertoaren bara vuxit och fått ta större plats. De utgår från Göteborg där de bland annat gjort succé på Stadsteaterns lunchteater.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet